Manychat

Active Campaign – e-mailový systém na steroidech

Minule jsem tu představil několik aplikací, které nejspíš znáte. A dnes tu máme mezi běžnými uživateli možná méně známou službu, kterou však nesmíte vynechat v případě, kdy hledáte systém pro (chytré) rozesílání e-mailů. Je to Active Campaign.

Jistě, aplikací na odesílání e-mailů jsou stovky, těch lepších desítky. Nebudu slušnej a budu jmenovat pár těch lepší, přičemž každý má něco. Z českých například EmailKampaně, SmartEmailing, nebo Ecomail. Ze zahraničních MailerLite, Snovio, Lemlist a samozřejmě již zmíněný Active Campaign.

Čím je pro mě Active Campaign top? Jedním slovem: Automatizacemi. Má pokročilý vizuální editor pro tvorbu automatizací, kde si naklikáte jednoduché, nebo i složitější vícestupňové e-mailové kampaně. Samozřejmostí jsou podmínky, čekání a co je pro mě hodně důležité, tak možnost pracovat s vlastními poli, nebo možnost ovládat kampaně zvenku. Přes Make (Integromat) spouštím či měním “tok” e-mailových sekvencí třeba ze CRM, z Google Sheets, nebo tím, že někdo klikne na tlačítko v e-mailu. 😉

Kromě toho v AC často využívám:

  • Možnost tvořit šablony e-mailů
  • Registrační formuláře
  • Tagy
  • a samozřejmě nesmím zapomenout na skvělé API.

Je libo příklad? Tak třeba. Chcete poslat sekvenci 4 e-mailů, každý s odstupem 1 týdne. E-mailový vláček. Když uživatel klikne na odkaz v e-mailu, pojede zbytek vláčku po jiné koleji (protože už uživatel projevil základní zájem). Jiný uživatel klikne na odkazy ve všech 4 e-mailech, ale ani jednou nevyplnil registrační formulář. Takový kontakt už je tak předehřátý, až z něj začíná jít pára 🙂 To by bylo, abyste ho nedokopali k registraci! Takže se tento kontakt automaticky předá dalšímu e-mailovému vláčku a už jede další e-mailová sekvence.
Jakmile se uživatel zaregistruje, něco objedná, přihlásí se k newsletteru, či udělá jakoukoliv jinou akci, opět se vyšle do Active Campaign signál a další odesílání nahřívacích e-mailů se stopne.

Asi chápete, že těch možností je nekonečně. Kdybych měl psát všechno, co jsem na to už spáchal, uvařil se mi mozek. A vám nejspíš taky.

Nechám tedy už nyní pracovat jen vaší fantazii. 🎓

PS: Jo a nezapomeňte si zazáložkovat tento příspěvek. Teď kývete hlavou a říkáte si “jasně, jasně”, ale až to budete potřebovat, jako když najdete. 😉


Vyšlo v rámci Linkedin seriálu Vysmáté aplikace pro vaše firemní automatizace 2022.

Vysmáté aplikace