Manychat

Výkonní automatizační pomocníci: RocketReach, WebHarvy, Hunter.io, Sklonovani-jmen

Malé velké nástroje, které nesmí chybět. Hunter.io a RocketReach dokážou vytáhnout zajímavá data o firmách, Skloňování Jmen si hraje s českými jmény a WebHarvy je vytěžovalo dat z webových stránek.
Malé velké nástroje, které nesmí chybět. Hunter.io a RocketReach dokážou vytáhnout zajímavá data o firmách, Skloňování Jmen si hraje s českými jmény a WebHarvy je vytěžovalo dat z webových stránek.

Dnes budeme trochu zabrušovat a ukážeme si nástroje a utility, které často (a vesměs i rád) využívám pro práci s daty. Pojďme do toho hned zostra:

🚀 RocketReach 🚀

Mít správné kontakty na ty správné lidi, je svatým grálem marketingu (nebo to alespoň teď předstírejme 😉). RocketReach je služba, která vám pomůže se ke kontaktům dostat. Nejlépe mi tato služba funguje s Linkedinovými profily, ke kterým dokáže dohledat e-mailové adresy a telefony. Jako všechny další podobné služby, RocketReach není 100%. Proto ke každému nalezenému kontaktu uvádí i pravděpodobnost, jak moc je relevantní. Že má RocketReach fajn API ani nezmiňuju.

⛏ WebHarvy ⛏

WebHarvy je z jiného soudku. Je to “sériový zloděj informací z webových stránek”. WebHarvymu nastavíte šablonu, podle které má procházet webové stránky a jaká data z nich má sosat. Program pak web prochází a vytváří excelovskou tabulku (či CSV) s daty, které sosnul. Nevýhodou WebHarvyho je poněkud obtížnější “programování” a nutnost instalace na počítač. WebHarvyho proto používám na pronajatém Windows serveru, protože sosání dat někdy trvá i několik dní.
WebHarvy nemá API, ale data lze ukládat do databáze MySQL.

🦊 Hunter.io 🦊

Hunter.io je podobná služba, jako RocketReach, tedy nástroj zejména na dohledávání e-mailových adres.

Má hned několik módů:

– Dohledání všech e-mailových adres k zadané doméně.
– Ověření, zda zadaná e-mailová adresa je (pravděpodobně) funkční.
– Vyhledání e-mailové adresy z jména a domény

Ano, též má API. K čemu všemu se to dá použít, nechám už na vás.

🦉 Skloňování-Jmen 🦉

Jediný český zástupce je Sklonovani-jmen.cz. Moc fajn služba, která vám k jménu dodá nejen 5. pád, ale i další pády. Hynku, Viléme, Jarmilo, vy všichni vězte, že dokáže i s relativně vysokou úspěšností (u normálních jmen hraničící s jistotou) automaticky určit pohlaví. API samozřejmostí. Jen ještě pro nadmíru zvídavé dodávám, že zatím zná jen pohlaví žena a muž.

📞 Phone 📞

Tohle není samostatná služba, ale jedna z integrálních funkcí Integromatu (Make), která je snad v každém scénáři, kde pracuju s telefonními čísly. Modul Phone dokáže telefonní číslo v (h)různém formátu standardizovat do jednoho z mnoha správných formátů – s předvolbou, bez předvolby, mezery atd. Hodí se, pokud chcete mít v CRM pořádek.

A to je pro dnešek vše. Pokud jsem vám rozšířil obzory, zorničky či příležitost k přemýšlení o automatizaci, tak jsem rád.

PS: Jo a nezapomeňte si zazáložkovat tento příspěvek. Teď kývete hlavou a říkáte si “to si budu pamatovat”, ale až to budete potřebovat, jako když najdete. 😉


Vyšlo v rámci Linkedin seriálu Vysmáté aplikace pro vaše firemní automatizace 2022.

Vysmáté aplikace