Manychat

Typeform, Jotform – špičkové řešení on-line dotazníků

Dnes jsem vybral dvě appky. Jednu méně známou a jednu, kterou nejspíš už znáte. Nejdřív si je rychle představíme a pak si řekneme, k čemu se hodí.

Typeform

Jednostránkové dotazníky Typeform. Pro někoho, kdo do té doby používal maximálně Google Forms, které vlastně nic neumí (ale za to jsou pěkně hnusný), byl Typeform zjevením. Nejen proto, že ten dotazník vypadá úplně jinak, než běžný, ale hlavně možnostmi. Včetně integrací a tedy možnostmi zapojení Typeformu do celého automatizačního procesu.

Jotform

Jotform je něco podobného, jako Typeform. Na rozdíl od Typeformu umí nejen jednostránkové dotazníky (1 otázka na 1 stránce), ale zvládne na jednu stránku i více otázek. Jotform má oproti Typeformu mnohem víc možností nastavení, logiky či výpočtů a dokonce i různé doplňky (i když většina z nich tedy spíše nepoužitelných).

A co můžete s oběma dotazníky dělat za kejkle?

Provádět sběr dat! Ha! To byste nečekali, co? Tak pár méně tradičních příkladů:

  • Rychlé a efektní pořízení dat od obchodníků z terénu přímo do CRM
  • Testování znalostí (včetně výpočtů score)
  • Objednávky služeb
  • Přihlašování na akci
  • Vstupní test pro uchazeče o zaměstnání
  • Zpětná vazba ze schůzky či webináře

💡 Jejich síla je mj. i v tom, že si do dotazníku můžete poslat nějaká data a tím je customizovat pro každého návštěvníka. V datech můžete mít třeba identifikátor zákazníka z CRM, abyste měli jasno v tom, kdo dotazník vyplnil, aniž byste se ho museli znovu ptát na e-mail a jméno. A ještě ho můžete oslovit jménem.

💡 Nejednou jsem přímo s daty z dotazníků vyráběl PDF (analýzu, nabídku apod.), data ukládal do nejrůznějších CRM, Google Sheets či Airtable.

📋 Zazáložkujte si tento příspěvek. Teď tu jen lelkujete, ale v září jako když najdete. 😉


Vyšlo v rámci Linkedin seriálu Vysmáté aplikace pro vaše firemní automatizace 2022.

Vysmáté aplikace