Manychat

O čem jsou TyAutomaty.cz

Web TyAutomaty.cz je o automatizaci měkkých procesů. Kromě toho, že zde najdete ready-made automaty, tak se web věnuje automatizaci procesů, které mají dopad na obchod, marketing a další oblastí podnikání.
Web TyAutomaty.cz je o automatizaci měkkých procesů. Kromě toho, že zde najdete ready-made automaty, tak se web věnuje automatizaci procesů, které mají dopad na obchod, marketing a další oblastí podnikání.

Automatizace je v mnoha firmách už naplno zabydlená zejména v oblasti samotné výroby. Ovšem automatizace obchodních, marketingových a dalších administrativních procesů kulhá. A to je oblast, kde vám může automat od TyAutomaty.cz pomoci.

Jednodušší už to být nemůže

Na TyAutomaty.cz si vyberete automat a za pár dnů už může část vašeho obchodního (marketingového …) procesu frčet na autopilota.

Automaty tu postupně přibývají a jsou předpřipravené tak, aby jejich nasazení bylo co nejjednodušší. Samozřejmě vždy existuje též možnost uzpůsobení vašim potřebám.

Co když zde nenajdete automat, který potřebujete?

Pokud si nevyberete hotový automat, můžete si (nechat) postavit automat na míru. V takovém případě začněte tak, že přejdete do kontaktů a napíšete Eduardovi.

Co potřebujete umět, když chcete ve firmě začít automatizovat?

Pro to, abyste mohli i ve vaší firmě nebo ve vašem podnikání začít používat nějakou formu automatizace, potřebujete jediné: musíte mít otevřenou hlavu a dívat se kolem sebe. Případně musíte umět naslouchat lidem kolem sebe.

Většina automatizací vzešla z jednoduchých myšlenek nebo otázek:

  • Nedalo by se to zlepšit?
  • Nešlo by to zrychlit?
  • Musím to dělat takto?
  • Můžu kolegovi/yni odlehčit?
  • Proč to mám stále dokola přepisovat odtud tam a odtamtud támhle?
  • Tohle se ručně dělat nedá…

Opravdu to není žádná věda.

Z automatizace jako takové nepotřebujete umět nic. Nemusíte umět programovat.

Pokud chcete a máte trochu analytické myšlení, můžete si mnoho automatizací, o kterých se zde píše, vytvořit sami. To je posun oproti době před 10 lety. Pro to, abyste získali softwarového robota, který za Vás bude pracovat za směšnou mzdu, nepotřebujete zaměstnávat programátora.

Proč byste se na TyAutomaty.cz měli vracet?

Většina automatizací (softwarových robotů), které jsou zde popsané, mají nějaký konkrétní přínos pro byznys těch, kteří je používají. Majitelé těchto robotů je nepoužívají proto, že mají slabost na roboty, ale jen a jen proto, že jim taková automatizace šetří čas a vydělává peníze. Tak jednoduché to je.

Takže čas+peníze jsou hlavní kritéria, která zde hrají roli. Pokud umí robot ušetřit alespoň 5 minut denně, pak zde má své místo. Protože i 5 minut denně je v součtu 30 hodin ročně, tedy téměř 4 pracovní dny.

Kdo z vás si může dovolit strávit ročně 4 pracovní dny neproduktivní (a tím zbytečnou) činností? 😉

Kdo TyAutomaty provozuje?

Dovolte mi, abych se vám konečně představil. Jmenuji se Eduard Hlava a v září 2021 začínám s tímto projektem. Je to další způsob, jak dostat automatizaci do firem. A neskromně říkám i do lidí ve firmách.

Návrhem informačních systémů a aplikací z hlediska funkce, byznysu i uživatelského zážitku se živím přes 20 let. V posledních 3 letech vytvářím pro firmy softwarové roboty. Jinak řečeno, optimalizuji a automatizuji procesy ve firmách.

Mými klienty jsou jak menší firmy o pár lidech, tak též větší firmy se stovkami zaměstnanců. Vím, že zlepšit a automatizovat procesy se dá všude. Tedy, přesněji řečeno, všude, kde se chce.

Většina automatů zde popsaných vychází z konkrétního nasazení u mých zákazníků.

Jak projekt vznikl?

Nápad na tento projekt se zrodil v mé hlavě na konci léta 2020. Za dva týdny byl hotov web a několik prvních článků. A jak to tak bývá, pak mi několik měsíců trvalo (dobře, skoro rok), než jsem doplnil posledních pár kousků obsahu a hlavně první 3 automaty.

Takže zde platí ono známé Parretovo pravidlo 80/20 – tedy, že 80 % výsledku jsem vyrobil za 20 % času. A pak mi 80 % času trvalo, dodělat těch zbylých 20 % startovacího obsahu. Zmiňuji to proto, že toto pravidlo totiž platí i u tvorby automatů.

Imagination is more important than knowledge. For knowledge is limited, whereas imagination embraces the entire world, stimulating progress, giving birth to evolution.

Albert Einstein

Co dál?

Když ve vás vyklíčí pocit, že chcete mít taky vlastního softwarového robota, zkuste si to. Nejjednodušší cestou je Integromat (když se zaregistrujete přes tento odkaz, získáte placený Basic tarif na 1 měsíc zdarma). A pokud na to nemáte čas, ozvěte se. 👍

I ten, kdo jen chvíli stál, teď s automatizací může dojít dál.

Eduard Hlava