Manychat

ARES – hodně muziky za málo peněz (žádné peníze)

ARES má specifickou pozici mezi kolegy z integrační branže. Data z ARESu využívám v automatizacích, kde na druhé straně vystupuje třeba do Pipedrive, Tabidoo.cloud, Google Sheets, či Airtable.
ARES má specifickou pozici mezi kolegy z integrační branže. Data z ARESu využívám v automatizacích, kde na druhé straně vystupuje třeba do Pipedrive, Tabidoo.cloud, Google Sheets, či Airtable.

A dnes tu máme tak trochu aplikaci-neaplikaci. Něco, co asi nečekáte. Ale taky něco, co dokáže ušetřit desítky hodin a tisíce korun měsíčně.

Je to ARES. Administrativní registr ekonomických subjektů. Prostě rejstřík.

Resp., abych byl přesnější, je to více rejstříků – Obchodní rejstřík, Veřejný rejstřík, Rejstřík živnostenského podnikání ad.

Proč to tu zmiňuju? Protože rejstřík nejspíš znáte jen z webu Justice.cz a pak možná ještě tušíte, že napřímo ARES využívají aplikace, které používáte. Účetnictví pro ověření IČ nebo natažení sídla firmy, některé CRM systémy atd.

ARES má taky API, které můžete ZADARMO využít. Vtipné je, že v ARESu najdete spoustu věcí, za které dnes platíte. Třeba Merk od Imperu (nic proti, je to fajn služba).

Co lze z ARESu automatizovaně získávat?

– Jméno a sídlo firmy dle IČ
– IČ podle jména firmy (*)
– Jména statutárů
– Obor činnosti
– Počet zaměstnanců
– Datum založení
ad.

Data z ARESu využívám v automatizacích, kde na druhé straně vystupuje třeba do Pipedrive, Tabidoo.cloud, Google Sheets, či Airtable.

*) Hele, jenom pozor u hledání firem podle názvu, nebo i obecně kdekoliv. API ARESu je háklivý na nesmysly a může se vám snadno srát, že vás ARES zablokuje. Vím, o čem mluvím. 😉

PS: Zazáložkujte si tento příspěvek. Teď kývete hlavou a říkáte si “WTF, k čemu mi to bude?”, ale až se vás podzim zeptá “kde vzít správné jméno firmy”, už budete vědět, kam sáhnout.


Vyšlo v rámci Linkedin seriálu Vysmáté aplikace pro vaše firemní automatizace 2022.

Vysmáté aplikace